Kvarcne radne ploče za kuhinje i pultove

Kvarcne radne ploče za kuhinje cena

Preuređujete kuhinju ili pravite novu od nule?
Odabir radnih ploča je jedan od najuzbudljivijih koraka u procesu.
Kvarcna radna ploča je često kupovina jednom u životu.

Pored izdržljive površine koju pružaju za kuvanje, jelo i zabavu, oni su i glavna žarišna tačka Vaše kuhinje koju svi odmah primećuju. 

Ispitivajući tržište Srbije kao i celog regiona radili smo sa raznim nepoznatim i poznatim brendovima kvarca, došli smo do zaključka da Technistone kvarc nudi ubedljivo najbolji odnos za uloženo i dobijeno.

Cena kvarcnih radnih ploča za kuhinje?

Mnoge klijente zanima okvirna cena kvarcnih ploča. Cena zavisi od dosta faktora, a najviše od iskoristivosti table. Nemamo šablonsku cenu po kvadratu, ponudu dajemo prema potrebnim dimenzijama odnosno projektu. Cena je uporediva sa granitnim pločama srednjeg do visokog nivoa.

Za tačnu ponudu radnih ploča od kvarca, su nam potrebne dimenzije pojedinačnih ploča kao i ostale potrebne informacije.

Detaljno upustvo za upit imate pri kraju ove stranice.

Ili nas kontaktirajte odmah, klikom na link > Kontakt

technistone srbija

Najbolje radne ploče za kuhinju

Da bi kuhinja bila lepa, kvalitetna i dugotrajna mora biti napravljena od lepih i kvalitetnih materijala.

Dugogodišnjim radom i iskustvom zaključili smo da u pogledu izdržljivosti, nijedna druga opcija za radne ploče ne može se porediti sa kvarcom ili granitom.

Kao najgušći i najtvrđi članovi porodice radnih ploča, obe opcije su otporne na grebanje i mrlje bolje od bilo koje druge mermerne ili druge alternative.

Što ih čini posebno idealnim izborom za kuhinje i kupatila, dosta su izdržljive pa mogu se koristiti u skoro svakoj primeni u enterijeru kuće. 

Zašto je kvarcna ploča najbolja radna povrišina za kuhinju?

Primena kvarca je jako raznovrsna, pa se može koristiti za kuhinjske radne ploče, kupatilske ploče za lavabo, podprozorske daske, klub i trpezarijske stolove, oblaganje zidova, za stepeništa i podove.

Veoma je lak za održavanje u poređenju sa drugim materijalima koji postoje, što ga čini odličnom investicijom.

 U odnosu na prirodni kamen, kvarc nikada neće zahtevati nikakve posebne premaze, dodatno poliranje ili tretiranje tokom svog životnog veka.

Kvarc je neporozni materijal koji olakšava održavanje čistoće, nema posebnih proizvoda koji su potrebni samo topla voda i pamučna krpa.

Njegova neporozna površina takođe znači da je otporna na mrlje. Kada se neizbežna izlivanja dogode, tečnosti (i bakterije) nikada neće biti upijene u strukturu. Prolivanje će ostati tamo dok ne budete u mogućnosti da ga očistite, ali savetujemo da ga obrišete što je pre moguće kako biste sveli potencijalni rizik na minimum.

Kako nastaju kvarcne ploče?

Za razliku od mnogih veštačkih jedinjenja, kvarc je prirodni mineral. Prema geolozima, kvarc možete pronaći u raznim stenama, različitih oblika i veličina. 

Kvarcne radne ploče su umetnički izrađene kamene radne ploče formirane kombinovanjem 93% mlevenog kvarca (prirodnog tvrdog minerala) sa 7 % smole, polimera i pigmenata.

Ploče se nakon mešanja peku na ekstremnim temperaturama da bi se stvorio trajan, neporozan materijal koji nalazimo u mnogim domovima.

Kompanija Mermeri I Graniti Ilić je direktan uvoznik Technistone kvarca iz Češke.
Kada je u pitanju stvaranje elegantnog izgleda za kuhinju, kvarcne radne ploče su zaista tamo gde je.

Kvarcne radne ploče za kuhinju

Za razliku od prirodnog kamena (mermergranitonyx) koji ima mikroskopske pore, kvarcne radne ploče za kuhinju nisu porozne.

Porozni materijali dozvoljavaju tečnosti da prodre ispod njihove površine, što može dovesti do mrlja, promene boje. 

Još gore bakterije mogu da uđu u pore, što otežava čišćenje i dezinfekciju. Zbog toga se kod vlasnika kuća sa radnim pločama od mermera i granita zahteva zaštitni premaz.

Proces zaštite radnih ploča je lak, ali ko želi da doda još jednu obavezu na listu održavanja?
Sa kvarcom, ne morate da brinete o tome.

Kuhinje od kvarca

Kuhinje od kvarca biramo zbog njihovog kvaliteta, mnogih izbora boja i različitih dezena. Za razliku od prirodnog kamena na tabli od kvarca ne možete naći oštećenja koja se dešavaju na priirodnim materijalima. 

Kvarcni materijal je jedan od najvažnijih materijala za kuhinje i kupatila, samo zato što omogućava klijentima duševni mir.
To je izdržljiv materijal koji može podneti razna korišćenja bez puno razmišljanja šta sme da se stavi na radnu ploču.

Za većinu klijenata, posebno porodice sa malom decom, ovo je glavna tačka.

Kvarcne ploče cena

Kada planirate preuređenje kuhinje ili kupatila, procena troškova svakog elementa unapred je ključna, jer vam omogućava da odredite budžet i donesete odluke o tome gde da uštedite, a gde da se trošite. Ako vam je srce stalo na mermeru ili bilo kom drugom prirodnom kamenu, inspiracija za kvarcnu kuhinjsku ploču može vam dati izgled za kojim žudite. Baš kao i ploče od mermera ili drugog prirodnog kamena, cena kvarcnih ploča može varirati.

Kvarcna ploča ili bilo koja druga kamena varijanta (mermergranit) je investicija, koja će trajati decenijama. To je dugo vremena za život sa podstandardnim proizvodom tako da je vredno platiti kvarcnu ploču da biste bili sigurni da će ostati jednako prekrasan kao na dan kada je podstavljen.

technistone kvarc karakteristike

Kvarcne ploče za kuhinju

Dizajneri vole kvarcnu ploču jer ima tako moderan i elegantan izgled koji se može naći od čisto belih i crnih dezena, do sivih, bež kao i dezena koji podsećaju na mermer ili granit. Za izuzetno velike radne ploče i ostrva koriste se velike table kvarca, dimenzija 318x156cm.

Nedostatak nesavršenosti je velika prednost za vlasnike kuća koji su zabrinuti da će njihove radne ploče mogu izgledati potpuno drugačije od uzorka koji su gledali u salonu. Ukratko, kvarc nudi visokokvalitetan i luksuzan izgled prirodnog kamena bez njegovih najvećih nedostataka.

Kuhinje sa šankom

Kuhinjski šank je veoma praktičan deo enterijera i pritom podiže estetski doživljaj Vašeg doma. Ako pažljivo pogledate starije kuhinje sa kamenim pultovima. Verovatno ćete primetiti bele mrlje, promenu boje i bledenje.

Posebno ako je vlasnik zaboravio da ponovo uradi zaštitni premaz. Kvarc nije
porozan. Ne postoji način da tečnost prodre unutra i izazove mrlje, čak i ako
zaboravite da odmah obrišete tečnost

Ponuda radnih ploča od kvarca po meri

Za što tačniju ponudu su nam potrebne sledeće informacije, najbolje pismenim putem: E-mail, Viber, WhatsApp.

1.
 Dimenzije svakog komada sa dužinom i širinom;
2. Ukoliko se na ploči nalaze otvori:
     2.1 Da li se buši otvor za ugradnu grejnu ploču?
     2.2 Da li se buši otvor za sudoperu (nadgradna ili podgradna)?
     2.3 Ukoliko ide još neki otvor navesti dimenzije i namenu;
3. Željeni dezen ili boja koju želite;
4. U koliko želite da mi vršimo montažu ploča, navesti u kojem gradu se nalazite? Da li je u pitanju stan ili kuća, i na kojem spratu se nalazite?
5. U koliko imate dodatne zahteve navedite koji su.

KONTAKT:

Ilić Stefan
+381 64 64 36 398

Za ponudu pozovite nas ili pošaljite upit. 

E-mailinfo@mermerigraniti.rs