Granitne ili kvarcne ploče za kuhinju?

UGRADNJOM GRANITA ILI KVARCA, VAŠA KUHINJSKA PLOČA TRAJAĆE VEČNO I NADŽIVEĆE SVE KUHINJSKE APARATE I KOMADE NAMEŠTAJA.

Razlika između kvarcnih i granitnih ploča?

Kada birate ploče za kupatilo ili kuhinju, jedna od ključnih odluka je izbor između kvarcnih i granitnih ploča. Granitne i kvarcne ploče su odlični izbor za Vaš novi dom ili projekat preuređenja, ali poznavanje razlika može Vam pomoći da donesete odluku.

Kuhinjske radne ploče od kamena radimo po Vašoj želji, kuhinje po meri od mermera, granita i kvarca.

 

MATERIJAL I SASTAV PLOČE KVARC ILI GRANIT?

 • Granitne ploče su prirodni kamen koji je nastao kombinacijom više minerala. Iskopava se i pretvara u ploče i polira za postavljanje. Razlika u sadržaju minerala svake vrste granita stvara raspon boja. Svaka ploča je jedinstvena.
  Za ljubitelje prirodnih materijala savršen izbor.
 • Kuhinjske radne ploče od kvarca su proizvedene kamenom koristeći kombinaciju drobljenih stena kvarca i smola i pigmenata. Dodavanje pigmenata zdrobljenom kvarcu omogućava raspon boja unutar kamena.
  Odličan izbor za sve koji traže da ploče čiste boje i mermernih šara.

*** Kuhinja i nameštaj se rade od visokokvalitetnih radnih materijala pritom ovo su najbolji izbor.

KARAKTER, BOJE I ŠARE

 • Granit, kao prirodni kamen, ima prirodniji izgled. Ima ga u mnogim bojama, od belog do egzotičnijeg izbora. Granit takođe ima nesavršenosti koje se javljaju u prirodi.
 • Kvarc je obojen pigmentima i može doći u gotovo bilo kojoj zamislivoj boji, od prirodnog mermera do širokog spektra belog i sivog, do svetlog zelenila i crvenih boja. Ploče su konzistentnog izgleda u celoj tabli. Zbog jednoličnije veličine i karaktera, ne izgleda prirodno kao ostale vrste kamena.


TVRDOĆA

 • Granit je prilično tvrd materijal i odoleva usitnjavanju i pucanju. Jako je otporan na grebanja.
 • Kvarc je konstruisan da bude izdržljiv i otporan na rezanje i pucanje. Vrlo otporan na ogrebotine.


OTPORNOST NA TOPLOTU

 • Granit je prilično otporan na toplotu. Vrući lonac postavljen na radnu površinu neće ukloniti boju.
 • Kvarc je prilično otporan na toplotu i može podneti relativno toplu vodu ili tople pločice, ali budite oprezni sa posudama za kuvanje. Kvarc može biti oštećen prekomernom vrućinom, zato uvek koristite podloge za veoma vruće posuđe.


ODRŽAVANJE

 • Granit je otporan na vlagu i mrlje kada je dobro poliran i zaštićen premazom.
 • Kvarcne radne ploče mogu da izdrže ulje, razno povće, vino, kafu, razne sokove i mnoge druge životne namirnice koje se mogu koristiti u kuhinji. Osim toga, kvarc je najbolji higijenski materijal na tržištu. Veoma lako se briše I održava.


CENA GRANITNIH I KVARCNIH PLOCA 

 • Raspon cena granita i kvarca zasnovan je na stvarnoj selekciji, međutim, uglavnom gledano, kvarc je skuplji od granita.
 • Egzotične boje i velike ploče od granita mogu biti skuplje od kvarca. Postoje i neke mogućnosti od kvarca koji mogu biti isplativiji od granita u koliko tražite bež, plave  ili čisto bele boje takvi granit su izuzetno retki i za takve zahteve je isplativiji kvarc.

 

*Ponuda i cena radnih ploča od granita, mermera i kvarca po meri*

VAŽNO

Za što tačniju i precizniju ponudu su nam potrebne sledeće informacije najbolje pismenim putem e-mail, viber, whatsapp.

1. Dimenzije svakog komada dužina i širina.
2. Otvori u koliko idu na ploči koliko komada: ugradna grejna ploča, sudopera da li ide nadgradna i podgradna? U koliko ide još neki otvor navesti dimenzije i namenu?
3. Željeni dezen ili boja koju žeite
4. U koliko mi vršimo montažu ploča navesti u kojem gradu se nalazi da li je u pitanju stan ili kuća i na kojem spratu se nalazi.
5. U koliko imate dodatne zahteve navedite (druga vrsta obrada, gerovanje, itd.)

Kratki odgovor je da to zaista zavisi od izbora.

Ako se još uvek pitate koja je bolja, ploče od kvarca i granita, I jedna i druga opcija je odličan izbor, a imaćete jedan koji će Vam se svideti više od drugog. Neki vole izgled granita više od kvarca, jer ima prirodan zemljani aspekt.

Ostali više vole elegantni ujednačeni izgled kvarcne površine. Sjajna vest je da nikada ne možete pogrešiti odabirom bilo kojeg!

Ako imate problema sa odlukom, ne oklevajte da pozovete ili dođete, dobro poznajemo našu ponudu  i pomoći ćemo Vam da pronađete opcije koje će Vam odgovarati.

Vršimo uslugu sečenja, obrade i vađenje potrebnih otvora kao i potrebnu montažu na licu mesta (po dogovoru)

KONTAKT:

+381 64 64 36 398

Za ponudu pozovite nas ili pošaljite upit na e-mail info@mermerigraniti.rs.

Više informacijama o ostalim proizvodima: Klub i trpezarijski stolovimermerne pločestepenice.

Naši radovi:

Leave a Reply