Granitne i kvarcne radne ploče za kuhinje po meri

Granitne, mermerne i kvarcne radne ploče za kuhinje

Ugradnjom granita ili kvarca, Vaša kuhinjska ploča trajaće večno i nadživeće sve kuhinjske aparate i komade nameštaja. 

Učinite da kuhinja bude omiljeni prostor u domu, ugradnjom granitne ili kvarcne radne ploče za kuhinju po meri. Mermer je porozan i ne postoji trajno rešenje za zaštitu kad su u pitanju kuhinjske radne ploče. Prirodni mermer možete staviti u koliko ne planirate aktivno koršćenje kuhinje.

Kvarcne radne ploče za kuhinje cena

Kvarcna radna ploča je često kupovina jednom u životu.

 

Pored izdržljive površine koju pružaju za kuvanje, jelo i zabavu, oni su i glavna žarišna tačka Vaše kuhinje koju svi odmah primećuju. 

Kvarc nudi ubedljivo najbolji odnos uloženog i dobijenog na duži niz godina. Po pitanju kvaliteta, završne obrade, izbora dezena kao i same povratne vrednosti ulaganjem u uređenje stana ili kuće.

Okvirna cena kvarcnih ploča? Cena zavisi od dosta faktora, najviše od iskoristivosti table. Nemamo šablonsku cenu po kvadratu, ponudu dajemo prema potrebnim dimenzijama odnosno projektu.

Potrudićemo se, da Vam objasnimo celokupan proces od prvog upita do vađenja tačnih mera, transporta i same montaže.

Kontaktirajte nas za ponudu kvarcnih ploča, direktno uvozimo kvarc.
+381 64 64 36 398

Poštujemo Vaše vreme i dogovorene rokove.

Kvarcne ploče sečemo i poliramo po meri. U cenu računamo samo one dimenzije koje su potrebne za Vaš projekat, škart od tabli ne računamo. 
Cena kvarca je uporediva sa pločama srednjeg do visokog nivoa.

Nudimo posebne uslove saradnje za stolare, dizajnere i arhitekte.

Kvarcne ploče za kuhinju

Da bi kuhinja bila dugotrajna i lepa kroz dugi niz decenija, mora biti napravljena od kvalitetnih materijala uz pomoć iskusnih majstora.

Zašto su kvarcne ploče najbolja radna povrišina za kuhinju?

 
 Primena kvarca je jako raznovrsna, pa se osim u kuhinji može koristi za bilo koji projekat oblaganja enterijera.

 Veoma je lak za održavanje u poređenju sa drugim materijalima koji postoje, dodatno olakšava brigu o radnim površinama.

 U odnosu na prirodni kamen, kvarc nikada neće zahtevati nikakve dodatne premaze, dodatno poliranje ili tretiranje tokom svog životnog veka.

 Kvarc je neporozni materijal koji olakšava održavanje čistoće, nema posebnih proizvoda koji su potrebni.

 Neporozna površina znači da je otporna na mrlje. Kada se neizbežna izlivanja dogode, tečnosti (i bakterije) neće biti upijene u strukturu kamena.

  Ekološki materijal. Kvarcne ploče u našoj ponudi koriste obnovljive resurse recikliranog materijala sa vrhunskim karakteristikama.

technistone kvarc karakteristike

Granitne ili kvarcne ploče za kuhinje po meri?

Granitne i kvarcne ploče su odličan izbor za Vaš novi dom ili projekat preuređenja, ali poznavanje razlika može Vam pomoći da donesete odluku.

MATERIJAL I SASTAV KVARCNE PLOČE ILI GRANITNE?

 • Granitne ploče su prirodni kamen, Iskopava se i pretvara u ploče, koje se nakon toga seku i poliraju za postavljanje. Razlika u sadržaju minerala svake vrste granita stvara raspon boja. Svaka ploča je jedinstvena.

 • Kvarcne table su proizvedene prirodnim kamenom kvarca. Kvarc je jedan od najrasprostranjenih minerala na Zemlji. Kvarcne table su proizvedene koristeći kombinaciju drobljenih stena kvarca smola i pigmenata.

 KARAKTER, BOJE I ŠARE

 • Granita ima u mnogim bojama, od prljavo belog do egzotičnijeg izbora. Prirodni granit ima nesavršenosti koje se javljaju u prirodi.

 • Kvarc je obojen pigmentima i može doći u gotovo bilo kojoj zamislivoj boji. Ploče su konzistentnog izgleda u celoj tabli. Za razliku od većine drugih radnih ploča obojenenih u komercijalne svrhe, kvarc se koristi u svom prirodnom obliku.

  Boja ne bledi tokom redovne upotrebe, što pomaže da izgledaju kao nove tokom svog životnog veka. Kvarc ima prelepe nijanse dezena i boja koje se kreću od jednobojnih, do onih sa izgledom mermera i granita.

TVRDOĆA

 • Granitne ploče su tvrd materijal i dosta su tvrdje od prirodnog mermera.
  Vrlo je otporan na grebanja.
 • Kvarcne table napravljene su od prirodnih materijala kvarca.
  Konstruisan da bude izdržljiv i otporan na rezanje i pucanje. Vrlo otporan na ogrebotine.

  Kod nas kvarc možete pronaći u obliku visoko izdržljivih ploča velikih dimenzija 318x156cm debljina radnih ploča koja se najviše koristi je 2cm.

  U koliko želite postoji mogućnost dobijanja izgleda deblje ploče 4cm ili više. Zahvaljajući agilnosti, kvarc ne puca, pa se kvarcna ploča od 2cm može gerovati da bi se dobio izgled deblje ploče.

OTPORNOST NA TOPLOTU

 • Prirodan granit je prilično otporan na toplotu. Vrući lonac postavljen na radnu površinu neće predstavljati problem. I ako je otporan i na toplotu ne preporučujemo ekstremno vruće posude iz rerne koje su se grejale par sati i dostigle ekrstremne temperature koristite podmetače i nikad nećete imati problem.

 • Kvarcit je otporan na toplotu i može podneti vruću vodu (vruće ulje, kafa i stvari koje se svakodnevno), ali budite oprezni sa posudama u kojima se nalazi ulje kratko mozete ostaviti na radnoj površini ali dugovremeno drzanje nije preporučljivo.

  Ne preporučujemo da se direktno iz rerne stavi posuda koja se prethodno grejala par sati i dostikla veoma visoku temperaturu važi i za kvarc i granit, u koliko stavite podmetače nikad nećete imati problema. 

ODRŽAVANJE

 • Granitne radne ploče su otporne na vlagu i mrlje kada je granit dobro poliran i zaštićen premazom.

 • Kvarcne radne ploče mogu da izdrže ulje, razno povrće, vino, kafu, razne sokove i mnoge druge životne namirnice koje se mogu koristiti u kuhinji. Održavanje i čišćenje kvarcnih ploča je jednostavno.

  Za razliku od granita i mermera, kvarcne ploče ne zahtevaju nikakvo održavanje i nikada ne zahtevaju posebne premaze ili poliranje. Za čišćenje kvarcnih ploča koristite toplu vodu i meku pamučnu krpu.

  Po želji koristite blagi sapun za posuđe ili mer glass, ali izbegavajte gruba sredstva za čišćenje. Kvarc od svih vrsta radnih povrišina zahteva najmanje održavanja, pritom kvarc je najbolji higijenski materijal na tržištu.

Mermerne ploče za kuhinje

Mermer je bezvremenski material I uvek je u trendu, mnogi od Vas možda razmišljaju o postavljanju mermernih ploča u svoju kuhinju.

Pre svega, mermer ima divne kvalitete. Otporan je na toplotu i definitivno možete napraviti kuhinjsku radnu ploču od mermera.

To je apsolutno prekrasan prirodni kamen sa svakom pločom koja je umetničko delo. Mermer ima patinu koja se vremenom razvija i trajaće ceo život.

Međutim mermer je porozan material I zahteva dosta briga i održavanja, ne preporučujemo ga u koliko često koriste kuhinju.

Ako vam je srce stalo na mermeru ili bilo kom drugom prirodnom kamenu, kvarcna radna ploča može Vam dati izgled za kojim žudite.

Kuhinje sa šankom i pultevi

Kuhinjski šank je veoma praktičan deo enterijera i pritom podiže estetski doživljaj Vašeg doma. Ako pažljivo pogledate starije kuhinje sa kamenim pultovima. Verovatno ćete primetiti bele mrlje, promenu boje i bledenje.

Posebno ako je vlasnik zaboravio da ponovo uradi zaštitni premaz. Kvarc nije porozan. Ne postoji način da tečnost prodre unutra i izazove mrlje, čak i ako zaboravite da odmah obrišete tečnost.

Upit za ponudu radnih ploča od granita i kvarca po meri

Za što tačniju ponudu su nam potrebne sledeće informacije, najbolje pismenim putem: E-mail, Viber, WhatsApp.

Molimo Vas pažljivo pročitajte.

1. Dimenzije svakog komada sa dužinom i širinom;
2. Ukoliko se na ploči nalaze otvori:
  2.1 Da li se buši otvor za ugradnu grejnu ploču?
  2.2 Da li se buši otvor za sudoperu (ugradna ili podgradna)?
  2.3 Ukoliko ide još neki otvor navesti dimenzije i namenu;
3. Željeni dezen ili boja koju želite;
4. U koliko želite da mi vršimo montažu ploča, navesti u kojem gradu se nalazite?
Da li je u pitanju stan ili kuća, i na kojem spratu se nalazite?
5. U koliko imate dodatne zahteve navedite koji su.

KONTAKT:

Ilić Stefan
+381 64 64 36 398

Za ponudu pozovite nas ili pošaljite upit. 

E-mailinfo@mermerigraniti.rs

Preko nas možete poručiti kompletan program brenda Blanco.

blanco sudopere

Kuhinjske radne ploče od kvarca i granita.