Mermer

Mermerne ploče

Mermer je metamorfna stena, koja je tokom vremena fizički i hemijski transformisana usled intenzivne toplote i pritiska. Mermer počinje život kao krečnjak, koji je meki kamen napravljen prvenstveno od kalcita. Pod toplotom i pritiskom izazvanim magmom ili tektonskim pločama, ovaj krečnjak počinje da se rekristalizuje, menjajući teksturu stene i izazivajući rast i spajanje kristala kalcita. Mermer se može naći u mnogim oblastima širom sveta. 
Mermer je najpopularniji dekorativni kamen koji odiše elegancijom I kvalitetom. Kroz istoriju, mermer se koristio u arhitektonskom dizajnu. Panteon u Rimu, Taj Mahal u Indiji i Akropolj u Grčkoj izgrađeni su od mermera i to je osnovni razlog što oni i dalje stoje stotine godina nakon što su sagrađeni. 

Voljen od strane careva i zanatlija, mermer je vekovima bio jedan od najlepših i najtraženijih kamena.
Mermer je nekada bio rezervisan za domove najimućnjih ljudi, dok je danas dostupan gotovo svima. Bilo da je čisto beo kao sneg ili prošaran dramatičnim, šarenim venama, svaki komad mermera je jedinstveno i zapanjujuće umetničko delo i, kada se koristi u kući, dodaje neosporan dodir luksuza i raskoši.

Carrara

Emperador Dark

Daino Reale/Breccia Sarda

Giallo Atlantide

Maljat

Nero Marquina

Rain Forest Brown

Rain Forest Green

Rosso Asiago

Rosso Verona

Carrara Giola

Verde Guatemala

Pietra Grigia

Prilep

Spider

Black and Gold

Port Laurent