Održavanje kvarca – Vodič sve na jednom mestu.

Odrzavanje i nega kvarcnih radnih ploča.

Kvarcne ploče su izuzetno otporne. Rutinska nega i čišćenje su veoma jednostavni, a uz osnovne mere predostrožnosti za sprečavanje mrlja, i ogrebotina, kvarcne ploče mogu da daju lepotu i osećaj trajnosti domu decenijama.

Šta treba da uradite da bi Vaše radne ploče bile dobro održavane i lepe godinama?

Očistite ih mekim sunđerom sa toplom vodom.

Da, to je to! Potrebna vam je samo topla voda i krpa za suđe ili mekani sunđer za rutinsko čišćenje vaših kvarcnih ploča. Jednostavno obrišite kvarc I spremni ste.

Detaljnije čišćenje (preporuka jednom nedeljno) se vrši na sledeći način. 

U posudu naspete toplu vodu I malo sredstva za čišćenje posuđa tipa Feri I promešate. Rastvor nanesete na kvarcnu radnu površinu najbolje kružnim pokretima I ostavite da odstoji minut-dva. Nakon toga možete dodati još malo čiste vode I korisiti pamučnu krpu ili kućni peškir. Nakon toga samo obrišete suvom pamučnom krpom ili ubrusom.

Abrazivna sredstva za čišćenje ili oštri predmeti za ribanje i sredstva za čišćenje koja sadrže izbeljivač ne bi trebalo da se koriste sa kvarcom. Kvarc ne zahteva dodatno poliranje tokom godina korišćenja da bi bile sjajne i glatke, ali ih treba redovno čistiti da bi zadržali svoj prepoznatljiv sjaj.

Iako je kvarc otporan na mrlje od sokova, vina, kafe i drugih prehrambenih supstanci, najbolje je odmah obrisati prosute mrlje.

Neke namirnice sa jarkim bojama (vino, , cvekla, ajvar, i boje za hranu)  preporučeno je odmah obrisati toplom vodom I blagim deterdžentom.

Šta ne bi trebalo da radite sa kvarcnim pločama?

 Postavite vruće tiganje direktno na radnu ploču.
Kvarc je dosta otporaniji na toplotu za razliku od mermera, keroka i sličnih materijala. Diretno spuštanje tiganja i vrelih posuda iz rerne se ne preporučuje čak ni za prirodni granit koji nastao hlađenjem i učvršćenjem magme.

Sama kvarcna ploča je otporna na ogrebotine, ali zbog tvrdoće površine, sečenje direktno na pultu može otupiti vaš nož.

Kvarcne ploče nemojte dodatno štiti premazima.
Za razliku od granita, mermera ili drugih poroznih prirodnihmaterijala, kvarc je prirodno neporozan. To znači da ne morate da zaptivate, polirate ili obnavljate radnu ploču kada je napravljena od kvarca. Pošto je kvarc prirodno neupijajući, zaptivači ne mogu prodreti u površinu i jednostavno sede na vrhu radne površine.

Koristite oštre hemikalije
Sredstva za čišćenje koja sadrže jake hemikalije  kao što su razređivači boje za izbeljivanje i sredstva za čišćenje odvoda.

Zaključak

Bez obzira da li ste upravo kupili neke prelepe kvarcne ploče ili želite da zamenite svoje trenutne kvarcnim, neophodno je da znate kako da ih pravilno održavate i brinete. 

Nadamo se da će ovi saveti pomoći da Vaše radne ploče izgledaju prelepo godinama I decenijama koji dolaze.

 Ako tražite nove radne ploče za kuhinju, kupatilo ili bilo koji drugi deo Vašeg doma, pogledajte dostupne dezene na linku (https://mermerigraniti.rs/quartz/da biste pronašli svoju savršenu radnu ploču.  

Ili pogledajte naše radove na linku (
https://mermerigraniti.rs/granitne-kvarcne-ploce-za-kuhinju/)

 Da biste maksimalno iskoristili ovu investiciju, naša firma nudi garanciju za kvarcne radne ploče koje mi montiramo. Uz pouzdanu garanciju i odgovarajuću negu, kvarc je sigurna investicija za radnu površinu.

KONTAKT:

Ilić Stefan
+381 64 64 36 398

Za ponudu pozovite nas ili pošaljite upit. 

E-mailinfo@mermerigraniti.rs

Opšte uslove pogledajte na linku:  https://www.technistone.com/en/warranty