fbpx
 

Podprozorske klupice od mermera i granita po meri.

Okapnice od granita, kvarca i mermera po meri

Podprozorske klupice od mermera i granita po meri.

Imaju više nazive najčešći su: Okapnice, podprozorske daske, podprozorske klupice i soblanke.

Vrišimo izradu po meri od najkvalitetnijih prirodnih materijala mermera i granita mogu koristiti kako za spoljnu tako i za unturašnju upotrebu zahvaljujići njihovom sastavu koji podnosi razne klimatske promene.

Spoljne okapnice od mermera

Budući da su prozorske klupice više od obične arhitektonske odlike, neophodan su deo prozora.
Prozorske klupnice na spoljnoj strani izloženi su prirodi i stoga moraju biti u stanju da podnesu ekstremne vremenske nepogode.

Glavni posao spoljnih prozorskih dasaka od mermera je zaštita zida od kišnice koja se spušta niz spoljni zid. Najbolje je opremiti ivicom za kapanje i odredjenim padom. Svrha toga je da se spreči prodor vode odnosno vlage u prostorije.

 

Granitine okapnice za prozore

Granitne okapnice se rade od prirodnog granita, zahvaljujući svojoj čvrstoj strukturi može se korisiti bilo gde jer je otporan sve klimatske promene kao i tečnosti. Podprozorske daske od granita imaju presudan deo obloge prozora, pomaže u čuvanju hladnoće i zadržavanju toplote u prostorijama. Za ove namena izvlačimo okapne kanale sa donje strane klupice. Funkcija kanala je da se voda sliva niz kamen i da ne ide na fasadu. Da bi bilo funkcionalno pri ugradnji se radi blag pad.

 

Fasade i zidovi Mermeri i Graniti Ilić Fasade i zidovi Mermeri i Graniti Ilić

Daske od mermera

Daske od mermeraPodovi i ostalo, Mermeri i Graniti IlićPodovi i ostalo, Mermeri i Graniti Ilić

Unutrašnje klupice/solbanke od mermera, granita kvarca i kompozitnog mermera

Kao pretežno dekorativna karakteristika, unutrašnji pragovi imaju estetsku prednost kretanja u stilovima. Odlično rade svoj posao za koji su namenjeni. Pored toga doprinose lepoti odnosno izgledu unutrašnjeg enterijera kuće.
Takođe su vrlo često izložene temperaturnim promenama s obzirom da su najčešće postavljene uz same radijatore koji klupicu zagrevaju, a s druge strane ih prozori hlade.

Iz navedenih razloga vrlo je važno da se prozorske klupice izrade od kvalitetnog materijala koji će imati dug radni vek.

Potprozorske klupice carrara Potprozorske klupice carraraOkapnice od granita, kvarca i mermera po meriOkapnice od granita, kvarca i mermera po meripodprozorske daske od mermera

 

 

Mermerne i granitne okapnice-poklopne ploče za terasu i ogradu

Ugradnjom granitnih poklopnih ploča na terasi obezebeđujete svom domu dugotrajnu i bezbednu fukcionalnost i lepotu. U ponudi imamo više različitih dezena pritom obezbedujući Vam unikatan izgled i kvalitet koji traje generacijama. Pored svog dugog radnog veka mermerne klupice za terasu će zaštiti  terasu i doprineti luksuznom izgledu iste. Vršimo sečenje po meri, obradu, kao i mogućnost profesionalne montaže na licu mesta. Ugradnju i transport radimo po celoj Srbiji (po dogovoru) takođe postoji mogućnost samo sečenja i obrade ploča u koliko imate svog majstora ili sami montirate.

 

Okapnice poklopne ploče od granita i mermeraOkapnice poklopne ploče od granita i mermeraOblaganje ograde od prirodnog travertina Oblaganje ograde od prirodnog travertinaOgrada od granita

KONTAKT:

+381 64 64 36 398

Za ponudu pozovite nas ili pošaljite upit na e-mail info@mermerigraniti.rs

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Call Now Button