Travertin kamen – fasade, ograde, stepenice

Travertin je prirodni kamen koji vodi poreklo od mineralne stene nazvane sedra. Radi se o monomineralnoj sedimentnoj steni koja je izgrađena od kalcita. Nastaje oko hladnih izvora izlučivanjem kalcijum karbonata iz zasićenog kalcijum hidrogenkarbonata.

Glavne karakteristike travertina su njegova trajnost i otpornost na meteorološke i druge spoljne faktore.

Travertino se često primenjuje za fasade, unutrašnje podove kao i za spoljašnje primene.
Primenom travertina dobijate drevni izgled koji je oduvek bio veoma popularan i naširoko se koristi kako za unutrašnju tako i za spoljašnju upotrebu.

Povrišina travertina može biti obrađena na više načina: polirani, mat, četkani, brušen, zapunjen ili rupičast.
Travertino se može pronaću u različitim dezenima-bojama.

Fasade od travertina


Danas se fasada gradi kako bi građevina pored dobre izolacija, imala i lep izgled. Ona predstavlja vizit kartu njenog graditelja. Ugradnja prirodnog kamena je prava odluka ukoliko želite da imate vanvremesnski kvalitet I eleganciju.

Stepenice od travertina:

Stepenice (gazišta) od travertina su odlična solucija za spoljno oblaganje. Sam sastav travertina ga čini otpornim na klimatske promene.
Stepenice od travertina radimo po vašoj meri ili mogu ici od tipskih ploca tipa 60×30 80×40 i slično (ako idu manji komadi oni se seku prema beteonskim merama stepenica pa se uklapaju). Debljina koja se koriste za gazišta je uglavnom 3cm kad je u pitanju duža dimenzija (preko 100cm) ili može ići od 2cm iz više komada.

Staze od travertina

Oblaganje staze od travetina je odlična opcija. Obradu koju preporučujemo je štokovan ili brušen kako ne bi bio klizav.

KONTAKT:

Pozovi nas: +381 64 64 36 398

e-mail: info@mermerigraniti.rs