Kako izabrati pravi materijal za Vaš projekat ?

Prirodni kamen

Je jedan od onih materijala koji je ostao kao trend u građevini vekovima. Čak i danas u modernoj arhitekturi ostavlja samu impersiju luksuza. Svaki prirodni kamen ima svoje prednosti i mane. Mermer  koji se  dobro pokazao u primeni za oblaganje zidova ne mora da znači da će se isto tako dobro pokazati na nekoj drugoj primeni tipa za kuhinjsku radnu ploču. Zato je bitno izabrati pravi kamen koji najbolje odgovara prostoru  kako esteski tako i zbog same praktičnosti.

Praktičnost prirodnog kamena

Kada se postavlja napolju jako je bitno uzeti u obzir da će kamen biti izložen raznim vremenskim uslovima zato je potrebno izabrati čvrst materijal za takvu primenu. Kamen se ponaša drugačije zavisno od samog okruženja.

Granit

Je odličan izbor za napolje, visoka primena za ploce za kuhunjukuhinjska ostrvapodove koji su izloženi raznim vremesnkim uslovima i sl.
Granit je prirodno vrlo jak i izdržljiv i dalje je jedan od najotpornijih opcija za kuhinje kao i za elemente eksterijera. Prirodni sastav samog granita mu omogucava otpornost na toplotu i ogrebotine. Njegove jarke boje u kombinaciji sa samom šarom daju jako bogat i lep izgled.

Stepenice Mermeri i Graniti Ilić

Mermer

Je jako popularan materijal i koristi se za podove unutrakamineoblaganje zidova, nameštaj od mermera (moderni klub stolovi) kao i za neke kuhinjske ploče zavisno od vrste mermera. Svojom  lepotom i prirodnim šarama pokriva bukvalno sve greške koje su nastale pri gruboj izgradnji prostora. Ugradnjom mermerne ploce oplemenice te svaki prostor.

Unikatni trpezarijski sto od mermera carrara

Travertino

Se često primenjuje za fasade, unutrašnje podove kao i za spoljašnje primene tipa stepenice ili ograde.
Primenom travertina dobijate drevni izgled koji je oduvek bio veoma popularan i naširoko se koristi kako za unutrašnju tako i za spoljašnju upotrebu.

Fasade i zidovi, Mermeri i Graniti Ilić

Onyx

Se koristi ukoliko želite da dodate ekluzivan dodatak Vašem prostoru.
Nameštaj od onixa kao i njegova primena za oblaganje stubova ili zida možete postići odličan efekat.
Onyx se odlikuje prozračnošću i nežnim bojama. Obično je poliran u visokom sjaju i izgleda vrlo impresivno.

Podovi i ostalo, Mermeri i Graniti Ilić

KONTAKT:

e-mail: info@mermerigraniti.rs
Telefon: 064/64-36-398